Ново поколение слухови апарати с технологията BestSound

Siemens представи за първи път новото поколение модели слухови апарати на компанията Motion, Life и Pure по време на ежегодната конференция на Американската асоциация по аудиология (ААА), която се проведе от 14 до 17 април в Сан Диего. Продуктите вече се предлагат с технологията BestSound, която за пореден път значително подобрява чуваемостта. Ключови характеристики на апаратите са технологията за триизмерно речево разпознаване SpeechFocus, интелигентната функция SoundLearning 2.0, както и FeedbackStopper за елиминиране на микрофонията. Допълнителните цветове и новото зарядно устройство с автоматична функция за изсушаване допълват богатия избор от дизайн и функционални иновации на тези продукти.

Siemens стартира производството на слухови апарати преди век и оттогава насам компанията продължава да налага висок стандарт за технологични иновации в сектора. За пореден път компанията демонстрира ролята си на иновационен лидер с новото поколение слухови апарати Motion, Life и Pure. Те са оборудвани с модерната технология BestSound, съчетаваща три функции за оптимален слухов комфорт на потребителите.

SpeechFocus подобрява съществуващата технология с насочен микрофон, с цел предоставянето на триизмерна чуваемост. Докато ранните насочени микрофони можеха да улавят единствено реч, идваща срещу потребителя, сега посоката от която идва речта вече не е от значение. SpeechFocus позволява на потребителя да следи по-добре разговора, когато върви редом с някого, или да разбира внуците, когато го извикат от задната седалка на автомобила.

SoundLearning 2.0 променя изцяло представата за интелигентен слухов апарат. За първи път слуховите апарати могат да запаметяват и адаптират настройките за звук и сила на звука според съответната звуковата среда. Като резултат слуховите апарати превключват автоматично на подходящия режим за разговор, музика или шум, в зависимост от ситуацията, в която се намира потребителят.

Функцията FeedbackStopper също е усъвършенствана. В момента, тя работи още по-бързо и елиминира досадната микрофония преди потребителят да може да я чуе. Освен това, благодарение на технологията Acoustic Fingerprint, патентована от Siemens, Feedback Stopper има способността да разграничава микрофонията от тоналните звуци на заобикалящата среда. По този начин устройството не заглушава звуковия сигнал на микровълновата фурна, например, но надеждно елиминира наподобяващата този звук микрофония.

Благодарение на новата BestSound технология, използването на слуховите апарати Motion, Life и Pure никога не е било по-удобно. Много от новите модели разполагат с акумулаторни батерии, които могат да се зареждат през нощта с помощта на новия усъвършенстван eCharger, без необходимостта от изваждане на батериите от апарата. Докато се зареждат, батериите се изсушават по електронен начин, което предпазва слуховия апарат от щети, нанесени от влагата, и удължава живота на продукта, без необходимостта от изсушаващи капсули. Финалните щрихи на нашите иновации се нанасят от допълнителните цветни корпуси на новите модели. Слуховите апарати Motion дори предоставят възможност за лесна смяна на корпуса от специалист с цвят по желание на клиента.

Новите слухови системи Motion, Life и Pure са налични на пазара през май.