Иновации и открития - Открития

18 June 2013

Siemens спонсорира документална поредица за рака

През последните две десетилетия компанията е пионер в създаването на иновативни технологии за борба с коварната болест

22 June 2011

За пръв път сканираха тялото на лос

 

Възможностите на компютърния томограф SOMATOM Definition Flash на Siemens бяха демонстрирани на живо по шведската национална телевизия

02 December 2010

Тайнствен предмет във филм на Чарли Чаплин не е слухов апарат на Siemens

Видеоклип, качен в YouTube, привлече много внимание, тъй като се твърди, че показва „пътешественик във времето“, уловен на лента на фона на филма на Чарли Чаплин от 1928 г. „Циркът“. Въпреки че някои учени са определили въпросния предмет като слухов апарат на Siemens от 1924 г., експерти от MedArchive са доказали обратното.

30 September 2010

Тайната на бронзовия бюст на Барбароса разкрита с помощта на компютърен томограф

В задната част на главата са били скрити кесии, стъкленици и дървени кутии Учени надникнаха във вътрешността на 850-годишния бронзов бюст на Фридрих I Барбароса и откриха кесии, дървени кутии и стъкленици, които бяха сканирани с компютърен томограф „SOMATOM Definiton” в клиничния център „Манхайм”.

28 September 2010

Виаграта може да се използва при рак на простатата

Виаграта може да се използва и за лечение на рак на простатата, твърдят американски учени.
Лабораторните тестове показват, че комбинацията между лекарството срещу импотентност и химиотерапията не само намалява размера на туморите, но и предпазва сърцето от вредните последици от лечението.
Специалистите с години търсят начин да намалят риска за сърцето, но да не ограничат ефективността на препарата за химиотерапия (doxorubicin).

Страници