Siemens представя ново мобилно C-рамо с повече мощност и по-голямо поле на визуализация

 

Сектор Здравеопазване на Siemens представи революционно нова нова система с мобилно C-рамо по време на старта на най-голямото технологично изложение за образна диагностика в света RSNA 2012. Най-мащабното събитие в областта на образната диагностика се провежда в Чикаго и събира на едно място близо 30 000 участници - световни производители на медицинска апаратура и медицински специалисти по образна диагностика от цял свят. Иновацията осигурява по-голяма мощност и по-голямо поле на визуализация в операционната зала от конвенционалните C-рамена.

С мощност от 25 kW, Cios Alpha е една от най-мощните системи с мобилно C-рамо. Това е особено полезно при операции на пациенти, страдащи от затлъстяване, които изискват повече мощност на системата за получаване на образи с достатъчно високо качество.

Тъй като усилвателите на образа и плоските детектори за системи с мобилно C-рамо традиционно предоставят на хирурга кръгло поле на визуализация при завъртане на образа, така може да се загуби важна информация. Благодарение на новите си рентгенови колиматори, системата Cios Alpha разполага с плосък детектор и оперативно поле на визуализация, което е с до 25% по-голяма от съществуващите C-рамена.

Category: