В Стара Загора откриха Център за ранна медико-социална интервенция

С откриването на нов Център за ранна медико-социална интервенция посрещнаха Деня на детето – 1 юни в Дома за медико-социални грижи в Стара Загора.

На освещаването и празника присъстваха областният управител Йордан Николов и заместникът му Галина Стоянова. Те поднесоха поздравления на директора д-р Георги Узунов и екипа му, подариха топки за игра на децата от дома. В приветствието си Николов подчерта, че е впечатлен от направеното в Дома за 35-те години от съществуването му и увери, че винаги е готов да съдейства в рамките на правомощията си, за успешното продължаване на неговата мисия- да предоставя висококвалифицирана здравна и социална помощ и да утвърждава здраве.

Областният управител и кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев прерязаха лентата на Центъра за ранна медико-социална интервенция. В него ще работят 13 специалисти за ранната диагностика на социално-значими, тежки и наследствени заболявания. Услугите са напълно безплатни за пациентите, защото се финансират изцяло от държавния бюджет.

Домът за медико-социални грижи в Стара Загора е акредитирано лечебно заведение в системата на Министерството на здравеопазването и водещо в системата на медико-социалните грижи за деца. Той разполага с 230 легла и оттам ежегодно преминават поне 170 деца. Разкрито е отделение за недоносени деца и Дневен център.