Концерт срещу рака на гърдата

Концерт, посветен на борбата с рака на гърдата, ще се проведе на 3 октомври в зала 1 на НДК.
Той е част от кампанията от „Любов към живота” на AVON.
На сцената от 19:00 часа ще излязат Мария Илиева, Графа, Деси Добрева, ДесиСлава, Алекс Раева, Орлин Павлов, Димо от ПИФ, Свилен от „Остава”.
Тази година към посланиците на AVON се присъедини и певицата Рут, която символично си татуира розовата панделка в знак на съпричастност към кампанията. Младата звезда пристига в София с авторска песен специално за концерта.
Освен нея за първи път в редиците на артистите „От любов към живота” ще се включат и любимите на публиката финалисти в надпреварата за музикални идоли на България. Те ще влеят таланта си в изпълнението на живо на песента „Утре” в завладяващия нов аранжимент. Емоционалното послание ще бъде подсилено от симфоничния оркестър на националното музикално училище „Любомир Пипков” и двама от авторите на оригиналната музика - Калин Петров и Димитър Митев – Дънди.
Дългогодишните посланици на добра воля в борбата с рака на гърдата - Диана Любенова, Койна Русева, Биляна Петринска, Гергана Гунчева, Драго Симеонов, Наталия Симеонова и Силвия Лулчева, ще споделят с публиката какво са научили през годините, отдавайки сили и емоция в инициативата.
До момента в кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България са се включили над 600 000 души, както и над 50 звезди от театъра, киното, телевизионния екран, музикалната сцена и спорта.
Благодарение на съвместните усилия на всички съпричастни АVON финансира прегледи на близо 25 000 жени у нас, дарява мобилен мамограф и ехограф, създава и разпространява милиони информационни материали за профилактика.
Входът за концерта е на стойността на благотворителен продукт по избор от розовата серия „От любов към живота” на компанията. От 18:00 часа пред зала 1 на НДК всеки желаещ ще може да избере за себе си или свой близък керамична чаша, ключодържател или тениска със специалните символи. Стойността на продуктите е между 5 и 15 лева, а приходите от тях AVON дарява изцяло за безплатни профилактични прегледи.
Повече информация може да намерите на сайта на кампанията www.otlubov.com.