Приключи „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 2”

Приключи традиционният Национален ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 2" за учебната 2009/2010 г. Инициативата е на Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието, младежта и науката и кампанията на Европейската комисия „HELP – за живот без тютюн". На първия етап на конкурса през 2009 г. от общо участвали 99 класа и паралелки, бяха раздадени 9 предметни награди за най-оригинални видеоклипове против тютюнопушенето – видеокамера, фотоапарат и CD радио касетофон.

През втората фаза на конкурса всички паралелки и класове, които приключиха успешно своите проекти ще получат пакети с награди от кампанията на Европейската комисия „HELP – за живот без тютюн". Експертна комисия вече оцени проектите и извърши класиране на най-добрите от тях.

Наградите ще бъдат връчени от заместник-министъра на здравеопазването г-жа Десислава Димитрова на специална пресконференция, която ще се проведе от 11:00 ч. на 8 юни 2010 г., вторник, в Министерството на здравеопазването.