Тайнствен предмет във филм на Чарли Чаплин не е слухов апарат на Siemens

Видеоклип, качен в YouTube, привлече много внимание, тъй като се твърди, че показва „пътешественик във времето“, уловен на лента на фона на филма на Чарли Чаплин от 1928 г. „Циркът“. Въпреки че някои учени са определили въпросния предмет като слухов апарат на Siemens от 1924 г., експерти от MedArchive са доказали обратното.
Видеоклипът, наречен Пътешественикът във времето на Чаплин“ се появи онлайн преди около три седмици и оттогава е привлякъл повече от 4,5 милиона зрители. Не само, че представлява интернет сензация, но и дори големи телевизионни мрежи като CNN, CBS и Fox са съобщили за видеоклипа. Клипът показва как на екрана върви жена, която говори на предмет, който е допряла до главата си. Заради формата на предмета, който тя държи, някои хора са останали с впечатлението, че тя е „пътешественик във времето“, която използва съвременно мобилно устройство.Какъв е тайнственият предмет, който държи жената?
Това не е единствената теория. Повече от 40 хиляди коментари са регистрирани към видеоклипа, качен в YouTube, като повечето от тях обсъждат какъв може да бъде тайнственият предмет. Предположенията са многобройни: пътешественик във времето, който използва мобилен телефон, слухов апарат или слухов рог, зъбобол и торбичка с лед, като някои дори твърдят, че това са фалшиви кадри.Тайнственият предмет? Според експертите от MedArchive, това определено не е слухов апарат на Siemens от 1924 г.
Какво наистина представлява предметът все още не е ясно. Изследователи твърдят, че са идентифицирали тайнствения предмет като слухов апарат на Siemens от 1924 г. Това, обаче, не е така, както са открили експерти от MedArchive. Така че загадката на тайнствения „пътешественик във времето“ си остава неразкрита за момента.

 

Category: