Финансова подкрепа за деца пострадали при пътен инцидент

По традиция, в дните преди Международния ден на детето, Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП към Българския Червен кръст ще предостави помощи на семействата на 18 деца от цялата страна с различна степен на увреждане, в резултат на пътна злополука.

Във връзка с това Областният съвет на БЧК в Бургас организира на 28 май 2010 г. от 12.00 часа, в офиса на БЧК-Бургас кв. „Възраждане", бл.7, партер пресконференция на тема „За хуманната кауза да опазим живота и здравето на българските деца". В присъствието на представители на местната власт и на институции-учредители на Фонда ще бъде връчено парично дарение на г-жа Катя Тодорова от Поморие – майка на две деца, претърпяли пътен инцидент. Деветгодишната Галя от няколко месеца е в състояние на будна кома, а петгодишният Динко – с тежка травма.

Българският Червен кръст разчита на вашата съпричастност при отразяването на събитието, за да може тази дълбоко хуманна кауза да достигне до сърцата на повече хора, които искат да помогнат!

Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП, е създаден през 2005 г. по инициатива на Българския Червен кръст. Целта на фонда е да набира средства за облекчаване на страданията и подпомагане на лечението и възстановяването на деца – жертви на пътни инциденти. За периода 2005 – 2008 г. фондът е подкрепил семействата на 146 деца с парични помощи на обща стойност 70 777 лв. През април 2009 г. Фондът помогна на 43 деца, пострадали при катастрофи.

Банковата сметка на Фонда е:

Уникредит Булбанк

ІBAN BG64UNCR 7630 1077 1341 33

BIC:UNCRBGSF

Category: