Siemens представи иновативни решения в областта на урологията

Mногофункционалната урологична апаратура UROSKOP Omnia от Siemens

На 25 и 26 Април 2013 г. в Хотел „Хилтън” - София се проведе 4ти Симпозиум по Ендоурология. Събитието се организира от Секцията по уролитиаза (EULIS) на Европейската асоциация по урология (EAU), Военномедицинска академия, Българско дружество по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия и Българско урологично дружество. Лектори и гости на събитието са доказани специалисти от България, Германия, Италия, Гърция и Турция.

Siemens е основен спонсор на мащабното събитие. Компанията представи две иновативни решения за нуждите на специалистите – високотехнологичният литотриптер MODULARIS и многофункционалната урологична апаратура UROSKOP Omnia.

UROSKOP Omnia е изградена на базата на нова технология, която използва динамичен плосък детектор. С нея урологът получава пълна представа за цялата отделителна система (бъбреци, уретра, пикочен мехур) само с една снимка, при това с изключително качество на образа -  това означава съкратено време на прегледа и ниска доза на облъчване на пациента. Формата на статива на рентгенова тръба на UROSKOP Omnia осигурява оптимален достъп до всички части от тялото на пациента. Независимо от вида на прегледа, на уролога и на анестезиолога не им се налага да местят пациента. Това е особено приложимо при случаите на интервенции откъм гърба. По този начин се увеличава безопасността и се пестят разходи за специално оборудване на помещението и за инфраструктура, освен това вече не е необходимо специално работно място за мобилна анестезия.

Системата за литотрипсия (разбиване на камъни в бъбреците и уретрите) MODULARIS също впечатли с високотехнологични предимства. Локализирането на камъните и проследяването на тяхната деинтеграция може да се направи както чрез С-рамо , така и без радиация, чрез използване на ехографска система., Благодарение на иновативни приложения и редица модулни компоненти, MODULARIS дава възможност за извършване на всякакви рутинни урологични процедури, лесна е за употреба, а част от модулите -  С рамото и ултразвука - могат да се използват и отделно .

Category: