Siemens спонсорира документална поредица за рака

През последните две десетилетия компанията е пионер в създаването на иновативни технологии за борба с коварната болест

Siemens ще спонсорира документалната поредица „Ракът: Императорът на всички болести“. Филмът е режисиран от известния документалист Кен Бърнс. Използвайки наградената с Пулицър едноименна книга от Сидхарта Мукерджи със същото заглавие за основа, документалната поредица проследява 4000-годишните усилия на човечеството да разбере причините за болестта и да намери начини за нейното лечение и елиминиране.

„Това, което знаем днес за болестта, е благодарение на изключителния напредък в областта на образната диагностика, кръвните изследвания и информационните технологии – всички те допринасят за избор на по-добри възможности за лечение, по-добро измерване на резултатите, както и възможност за разширен научен анализ. Чрез нашия ангажимент към иновациите ние поставяме най-усъвършенстваните инструменти в ръцете на специалистите. Тази документална поредица ще помогне на повече хора да разберат приноса, който медицинската образна диагностика, лабораторната диагностика и технологиите са изиграли в хилядолетната борба с рака“ заявява д-р Грегъри Соренсен, президент и главен изпълнителен директор на сектор Здравеопазване на Siemens за Северна Америка.

През 1896 г. компанията разработва първите масово произведени рентгенови тръби за медицинска диагностика. През 1957 г. Siemens извършва първата автоматизация на химичен анализ. През 1962 г. компанията предлага първата ултразвукова диагностика в реално време. През 2000 г. списание „Тайм“ избира системата на Siemens за позитронна емисионна томография/компютърна томография (ПЕТ/КТ) Biograph за изобретение на годината – системата е една от първите, които обединяват информация за метаболизма на туморите с анатомични изображения. През 2004 г. Siemens представя MAGNETOM® Avanto – първата ЯМР система за цяло тяло, създавайки нови възможности за използване на ЯМР с висока резолюция за откриване на тумори. През 2013 г. Siemens представя Healthcare Intelligence – решение, което автоматизира събирането на здравни данни, организира и стандартизира тези данни в цялата организация, осигурява прогнозен анализ, който спомага за определяне на хората, изложени на риск, както и помага за следене на ефективността на всички нива на организацията.

Документалната поредица „Ракът: Императорът на всички болести“ е продукция на американската телевизия PBS.

Category: