Лично здраве

03 February 2014

Онкологичното заболяване не е смъртна диагноза

Доц. Антоанета Цоневска, началник на Клиниката по нуклеарна медицина в СБАЛ по Онкология

Мнението на водещи специалисти от Специализираната болница за активно лечение по онкология (СБАЛО) по отношение на онкологичните заболявания и тяхната превенция:

03 May 2011

Безплатни прегледи за пациенти с бронхиална астма

На 04 май 2011 г. боледуващите от бронхиална астма ще имат възможност да се прегледат безплатно и да се консултират с водещи специалисти. Българското дружество по белодробни болести, съвместно с Асоциацията на българите, боледуващи от астма, инициират безплатни консултации за пациенти в следните медицински центрове в София:

07 January 2011

Монтират нов рентгенов апарат в Трявна

Вече започнаха монтажните работи по новия рентгенов апарат в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Теодосий Витанов" в Трявна. Рентгеновата апаратура е на обща стойност 358 862 лв. и след заплащането на първоначалната вноска, остатъкът ще бъде заплатен на 48 равни вноски, съобщават от тревненска администрация.

22 December 2010

Задължителни профилактични прегледи за рак на гърдата и рак на простата

От следващата година се въвеждат нови задължителни профилактични прегледи за рак на гърдата при жените и на простатата при мъжете. Промяната е заложена в Наредба 39 на Министерство на здравеопазването.

06 December 2010

Здравната каса иска по-добра профилактика на рака

Нови две изследвания да бъдат включени в задължителния профилактичен преглед за лица над 18 години, предлага управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева.
Изследванията „мамография на млечни жлези” и „PSA” са основни за профилактиката на едни от най-често срещаните онкологични заболявания – рак на гърдата и рак на простатата. Ранното им откриване дава повече възможности за успешното им лечение, както и за предотвратяване на множество усложнения. 

Страници