Софтуерът за образна диагностика на сектор „Здравеопазване” на Siemens спечели четири награди през 2010 г.

През изминалата 2010 г. софтуерът SYNGO.VIA за образна диагностика на сектор „Здравеопазване" на Siemens получи четири прeстижни отличия - Aunt Minnie's Best New Radiology Software Award за най-добър нов софтуер в областта на рентгенологията, iF Communication Design Award за комуникационен дизайн, Healthcare Excellence Award в категория „Иновации" за постижения в областта на здравеопазванетo и Best Ideas 2010 на журнала Diario M?dico за най-добра идея на 2010 г.

През октомври SYNGO.VIA получи наградата Aunt Minnie за най-добър нов софтуер в областта на рентгенологията. AuntMinnie.com е най-изчерпателният уебсайт за рентгенолози и специалисти в областта на медицинската образна диагностика. „За нас е изключителна чест, че получихме тази награда от Aunt Minnie", сподели Артър Кайндъл, главен изпълнителен директор на корпоративното звено SYNGO (SY) Business Unit. „Екипът ни показа отдаденост и вложи новаторство в създаването на SYNGO.VIA. Развълнувани сме, че индустрията избра да отличи усилията ни."

Наградата iF за комуникационен дизайн е едно от най-престижните международни отличия в областта на дизайна. Присъждана от експертно жури за изключителни постижения в индустрията, наградата се връчва като символ на доказано качество. SYNGO.VIA получи отличието в категорията „Продуктов интерфейс" като признание за съвременния дизайн на потребителския интерфейс на SYNGO.VIA - успешна комбинация от естетика и функционалност. Решението на журито да отличи SYNGO.VIA e водено от критериите за качество на дизайна, уникалност, креативност и функционалност.

Бернд Монтаг, главен изпълнителен директор на дивизия „Образна диагностика и терапия" (IM) в сектор „Здравеопазване" на Siemens, връчи наградата за отлични постижения (Healthcare Excellence Award) в категорията „Иновации" на създателите на SYNGO.VIA. Благодарение на изключителната си решителност, създателите на SYNGO.VIA получиха наградата „Excellence" за отличителни постижения. „Екипът не изневери на целите си и работи с всички корпоративни звена на компанията за постигането им. Резултатът беше този изключителен продукт", сподели Монтаг.

Наградата за най-добра идея на годината Best Ideas 2010 от Diario M?dico, здравен журнал в Испания, допълни успеха на SYNGO.VIA. Церемонията по награждаването на най-иновативните решения се състоя в Барселона на 30 ноември 2010 г.

Category: