UROSKOP на Siemens предлага образна диагностика

По време на 25-ия конгрес на Европейската асоциация по урология в Барселона Сектор Здравеопазване на Siemens представи UROSKOP Omnia – новата мултифункционална урологична работна станция, разработена от компанията. Новата технология с динамичен плосък детектор позволява на уролога да обхване целия уринарен тракт (бъбреци, уретра, пикочен мехур) в една експозиция с изключително качество на изображението. Благодарение на дъговидната си рентгенова колона, UROSKOP Omnia осигурява пълен достъп до пациента от всички страни на рентгеновата маса. Интегрираният в апаратурата HD VideoManager предоставя различни видове интерфейс, позволяващи лесното свързване на HD (High Definition) ендоскопска или ултразвукова апаратура за едновременното показване на образи с рентгенови или флуороскопски експозиции.

С новия UROSKOP Omnia, Siemens разширява портфолиото си, насочено към високотехнологичния пазар на рентгенови урологични маси. Системата позволява извършването на различни клинични процедури, напр. трансуретрални и перкутанни урологични интервенции, урологична диагностика, както и гастроентерологични и общи рентгенографски изследвания.

Благодарение на UROSKOP Omnia, с неговия плосък детектор с размери 43x43 кв. см (17 x 17 кв. инча), вече не е необходимо да се заснемат и разчитат два образа за пълното изследване на KUB зоната, обхваща бъбреците, уретерите и пикочния мехур. Широкото поле на визуализация позволява пълното обхващане на KUB зоната в един образ. В сравнение със стандартните образни системи, тази технология намалява продължителността на прегледа и облъчването на пациента. Освен това, разделителната способност (резолюция) от над 2800x2800 пиксела значително превишава тази на стандартните системи. Високата резолюция позволява на лекарите да увеличават образите, без загуба в качеството с цел улавяне на най-дребните детайли и следователно извършване на по-точна и надеждна диагностика. UROSKOP Omnia позволява получаването на цифрови рентгенови изображения и по този начин елиминира разходите за касети.

Друго съществено предимство на UROSKOP Omnia е интелигентният дизайн на системата. Извитата рентгенова колона осигурява свободен достъп до пациента от всички страни на рентгеновата маса – уникална характеристика на пазара. Независимо от вида на прегледа, урологът няма нужда да променя позицията на пациента, а анестезиологът остава на мястото си. Това предимство е изключително полезно, особено при латерални перкутанни интервенции, тъй като елиминира нуждата от мобилна анестезиологична система. Така се осигурява по-добра безопасност на пациента и се спестяват разходи за оборудване и инфраструктура. Освен това, извитата рентгенова колона позволява безпроблемно позициониране на пациента. Интелигентният дизайн на системата позволява и допълнително снижаване на масата за по-лесното и ергономично позициониране на пациента.

Вграденият в UROSKOP Omnia HD VideoManager предоставя различни интерфейси и характеристики с цел улесняване работата със системата. Лекарите могат да свързват HD (High Definition) ендоскоп, ултразвукова апаратура или система за предаване и архивиране на изображения (PACS) с цел едновременното показване на изображения с рентгенови или флуороскопски снимки. Освен това, HD VideoManager предоставя възможност и за включването на допълнителни монитори, напр. монитор на подвижна поставка, монтирана на тавана. Допълнителните екрани, показващи същите образи като системния монитор, могат да бъдат използвани за обучение или презентации. С помощта на HD EndoStore, HD образите от ендоскопия или ултразвук, както и рентгеновите снимки на пациента, могат да бъдат съхранявани в едно електронно досие като DICOM образи. Само с едно кликване на мишката, всички образи се изпращат като пакет към системата за предаване и архивиране на изображения (PACS).

UROSKOP Omnia предлага и възможност за релаксация с елемента MoodLight, базиран на LED технология. MoodLight спомага за по-бързото отпускане и успокояване на пациентите, чрез създаването на релаксираща атмосфера. Потребителят има възможността да избира между отделни цветове или плавно преливащи нюанси.

Category: