Лично здраве

12 March 2013

Нов 16-срезов компютърен томограф подобрява качеството на образната диагностика в Перник

Снимка: www.dobrinite.com

В болницата в Перник МБАЛ „Р.Ангелова“ официално беше открит нов скенер. На церемонията присъстваха областният управител инж. Иво Петров, министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова, изпълнителният директор на болницата д-р Вяра Церовска, персонала на болницата и партньори на лечебното заведение.

14 February 2013

Siemens достави модерен компютърен томограф в МБАЛ „Св.Петка“

Министър-председателят Бойко Борисов, заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, откриха официално новото модернизирано отделение по образна диагностика във видинската МБАЛ „Св. Петка“.

Най-новата придобивка в отделението по образна диагностика е 16-срезовият спирален компютърен томограф Somatom Emotion на Siemens . Това е най-високотехнологичният апарат, наличен  в Североазападна България за нуждите на българските пациенти.

21 December 2012

Siemens България получи награда за постижения в областта на здравеопазването

Над 50 000 инсталирани ситеми за образна диагностика на Siemens осигуряват на компанията 36% дял от световния пазар

31 October 2011

Siemens търси идеи за бъдещето на здравеопазването

Сектор Здравеопазване на Siemens организира конкурс за студенти от цял свят под мотото "Бъдещето на здравеопазването". Конкурсът е за студенти по медицина, биомедицинско инженерство, ИТ технологии и сродни специалности и търси мнението на младото поколение бъдещи експерти за това как технологичният напредък и промените в обществото ще се отразят на съвременните системи на здравеопазване в световен мащаб.

17 May 2011

Сектор „Здравеопазване“ на SIEMENS организира клинични семинари за медицински специалисти в Интернет

Всеки месец Сектор Здравеопазване на Siemens ще организира уеб семинари за специалисти в реално време, които ще предоставят възможност на всеки срещу безплатна регистрация в Интернет, да научи полезна информация и да споделя опит със световни експерти от различни клинични области .

Страници