U Ch00se гостува в Пловдив

Националната кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции U Ch00se информира за значението на профилактиката и ранната диагностика, като работи на принципа «от млади за млади». Кампанията, която се реализира от АПОЗ и приятели, младежката мрежа Y-PEER, Клуб „Млад Онколог" и Фондация „Надежда срещу СПИН", с подкрепата на MSD, гостува в Пловдив на 10 юни 2010 г. Интерактивната обучителна сесия в Пловдив ще се проведе в Образцова математическа гимназия „Академик Кирил Попов" на 10.06.2010 г. от 14:00 часа с модератори Петър Младенов, координатор от младежката мрежа Y-PEER, д-р Желязко Арабаджиев от Клуб „Млад Онколог" и Милен Чавров от Фондация „Надежда срещу СПИН". Музикалните посланици на кампанията, D2, които създадоха специално парче U Ch00se, ще свирят на същия ден от 18:30 часа в двора на ОМГ „Академик Кирил Попов".

В Община Пловдив се проведе пресконференция с участието на:

Евгения Адърска – Председател на АПОЗ и приятели

Д-р Желязко Арабаджиев – Клуб „Млад онколог"

Милен Чавров – Фондация „Надежда срещу СПИН"

Петър Младенов – младежка мрежа Y-Peer

Дидо от група D2 – музикални посланици

Александър Константинов – зам.-кмет Общинска икономика, транспорт, екология и здравеопазване, Община Пловдив

Като посланици на кампанията D2 направиха национално турне под наслов U Ch00se, което от началото на юни посети най-големите градове на България. Парчето U Ch00se, което D2 посветиха на кампанията, ще бъде част от предстоящия албум на групата. Видеоклипът на песента се завъртя в Интернет пространството и в телевизионния ефир. За реализацията на видеото са се погрижили Студио Бленд и режисьорът Тодор Мацанов. Парчето е по музика и аранжимент на D2, текст D2 и Гаро.

В момента се случват още две инициативи по проекта – конкурс за създаване на най-оригинален и забавен комикс по здравните теми HIV и HPV, и конкурс за сценарий на филм. За тези, които искат да участват в предизвикателствата на кампанията U Ch00se, е достатъчно да посещават редовно сайта на проекта: www.uchoose.bg. Различното в U Ch00se е предстоящото изграждане на младежка организация, която ще продължи да развива дейностите по проекта дългосрочно.

Category: