Лично здраве

27 April 2015

Профилактика или поверия: как се грижи за здравето си българинът?

  • Българският фолклор предлага не само разнообразни и цветисти митове и легенди, но и профилактика и лечение на всякакви болести – от хрема до съредчно-съдови заболявания

21 December 2010

Проверяват качеството и безопасността на храните за празниците

Министерство на земеделието и храните стартира проверки на хранителните стоки в търговската мрежа за предстоящите празници. В тях участват данъчни служители, експерти от Националната ветеринарномедицинска служба, Националната служба за растителна защита, Икономическа полиция и Комисията за защита на потребителите. 
Инспекторите ще следят за качеството и безопасността на храните, срок на годност, етикетировка и данъчни нарушения.

17 December 2010

От 19 декември влиза в сила новата наредба за тютюнопушенето

От 19.12.2010 г. влизат в сила новите разпоредби, които трябва чувствително да ограничат местата, на които може да се пуши свободно у нас.
До тази дата всички заведения и обществени сгради в страната трябва да са приведени в съответствие с наредбата на Министерски съвет, която урежда прилагането на закона и наказанията за неговото неспазване.

09 December 2010

Откриват диагностичен кабинет за хранителни непоносимости

В Университетската болница „Св. Иван Рилски“ в София скоро ще бъде открит първият специализиран кабинет за хранителни непоносимости, обявиха специалисти. 
Тези състояния са сравнително нов проблем и за много голяма част от лекарите те все още са непозната област.

02 December 2010

Приеха законопроект за агенцията по безопасност на храните

Народните представители приеха на първо четене законопроект за Българската агенция по безопасност на храните. Новият орган ще се създаде чрез преобразуване на Националната ветеринарномедицинска служба и ще бъде на пряко подчинение на земеделския министър. 

Страници